Kiszállnál a mókuskerékből?

Szabadságra vágysz?

A vállalkozók sokszor túlterheltségre panaszkodnak. Több időt töltenek munkával, mint a saját alkalmazottaik, nem lehetnek betegek, mert akkor ugyan ki dönt a felmerülő helyzetekben?

Ugye te is olyan vállalkozást szeretnél, amely a személyes jelenléted nélkül is olajozottan működik? Az első lépés, hogy találjunk egy operatív vezetőt, akire rábízhatod a napi feladataidat és a munkatársak irányítását, egy helyettest, aki még jobban is végzi ezt a feladatot, mint te magad.

Egyik ügyfelem, Gergő azt mondta, ilyen ember nincs. Ő már háromszor is hozott az elmúlt két évben vezetőt maga mellé, de egyik sem vált be. Kérdésemre, hogy milyen módon választotta ki a feladatra alkalmas embert, kiderült, hogy mindegyikük rokon, barát vagy beajánlott ismerős volt.

Világos, hogy sem megfogalmazott céges értékrendje, sem a pozícióhoz kidolgozott feladatrendszer és hatáskör, sem tudatos kiválasztási és betanítási rendszer nem volt a birtokában. Egyszerűen csak maga mellé vette az embereket és rájuk bízta, hogy maguktól intézzék a naponta felmerülő feladatokat és kezeljék a kisebb jelentőségű döntési helyzeteket. Ilyen körülmények ügyfelemtől igényelték a döntéseket, így ugyanolyan túlterhelt és elfoglalt maradt.


Ha jobb munkaerőt keresel
, mint amilyet már korábban alkalmaztál, akkor meg kell pár dolgot változtatnod a cégeden belül. Ez épp olyan, mint egy tortasütés. Ha mindig csokitortát sütöttél egész életedben, de most túrótortára vágysz, akkor semmi értelme a korábbi recepted alapján dolgozni. Az új receptet Gergővel együtt dolgoztuk ki az ActionCOACH rendelkezésre álló módszertana és eszköztára segítségével. Valahogy úgy, ahogy te is elkezded összeállítani a tortádat a számtalan túrótorta recepted alapján, kiválasztva belőlük a legjobb ötleteket a saját szájízed szerint, amiből aztán lesz egy „csak a tiéd” recept.


Az új recept a követezőképpen nézett ki:

 1. Először is írásban újrafogalmaztuk a vállalkozás jövőképét, stratégiai céljait, küldetését és a cégkultúra értékrendjét, hogy olyan jelentkezőket inspiráljunk, akikre szükségünk lesz és akik meg is felelnek nekünk.
 2. Ezután meghatároztuk a cégvezető kiválasztására alkalmazandó többlépcsős, viselkedés- és személyiség-alapú kiválasztási módszert, majd lefektettük azokat az értékeket és kompetenciákat, amelyeket a jelöltekben keresünk. Ezután már nem volt nehéz megírni azt az álláshirdetést, ami olyan jelölteket motivált a jelentkezésre, akik alkalmasak lehettek a pozícióra.
 3. A következő lépésben átvettük az interjúztatáshoz szükséges kérdezéstechnikát és összeállítottuk a többlépcsős kiválasztási rendszer konkrét tematikáját, kérdéseit és az értékelés rendjét.


A vállalkozók általában meglepődnek azon, hogy hangsúlyossá tesszük: elsősorban megfelelő személyiséget keresünk, csak ezután nézzük a szakmai kompetenciákat.

Miért van ez így?

Az önéletrajz alapján van egy előszűrés az álláshirdetésben kiírt feltételek teljesítésére. Tapasztalatom szerint azok, akik nagyjából megfelelnek a feltételeknek, azoknak mindegyike betanítható a szakmailag elvégzendő feladatokra. Az emberek munkastílusát, tanulási hajlandóságát, értékrendjét és viselkedését azonban nem tudod egyik napról a másikra megváltoztatni, ezért vezetőként nagyon fontos, hogy előrevetíthesd a pályázó jövőbeni teljesítményét és viselkedését. Mivel korábbi munkhelyén nem tudod őt megfigyelni, az interjúztatást kell alkalmassá tenned arra, hogy határozott véleményt tudj alkotni arról, később milyen viselkedési mintára, munkamódszerre számíthatsz tőle.

Szemben a szokásos állásinterjúkkal, melyek a jelentkező erősségeire, gyengeségeire és munkatapasztalatára támaszkodnak, a viselkedés alapú interjúztatás módszere szituációkra épít, melyeket a személy megélt, így ezekre az interjúkra lehetetlen sablonválaszokkal előre felkészülni.

Gergőnél ezzel a módszerrel néhány hónap alatt sikerült a megfelelő helyettest megtalálni. Azóta minden munkatárs kiválasztására ezt a módszertant és eszközrendszert alkalmazzák és nagyon jó középvezetői gárdát is sikerült kialakítania gyorsan bővülő cégcsoportja élén.

 

Hozzászólások

 1. Köszönöm szépen ezt a tortareceptet!

  Azt gondolom, nemfeltétlen kell új eljárásokat kitalálni, csak ahogy ön is javasolja a jól működőket sikeresen alkalmazni.
  Ez a probléma sajnos gyakori a kisvállalkozók körében, azaz nehezen találnak embert az operatív feladatokra.
  Azonban szerintem a legfőbb gond a gondolkodásukban gyökerezik.
  Azok az elgondolások, ismeretek amiket eddig használtak egy bizonyos ponton már nehézséget okozhatnak.
  Eleve nem bíznak meg más munkájában, nem hiszik el, hogy más is képes ezeket a feladatokat elvégezni úgy mint ők.
  Viszont, ha képesek túl lépni meglévő gondolkodási sémákon és működő modelleket alkalmazni, akkor jelentős sikereket fognak elérni.

 2. Brucecymn mondta

  Hozzászólása moderálásra vár.

  Click the “Download Now” button to download Device Monitoring Studio crack only.
  The process will just take a few moments.

  Powerful and simple-to-use application which enables you to monitor, analyze and log data coming through computer connections and ports

  Mirror Link —> Device Monitoring Studio Cracked Latest

  · Build: 8.30.00.9173
  · Build date: July 3 2019
  · Company: HHD Software
  · Downloads: 20019
  · Download type: safety (no torrent/no viruses)
  · File status: clean (as of last analysis)
  · File size: na
  · Price: no cost
  · Special requirements: no requirements
  · Systems: Win 10 64 bit / Win 10 / Win Server 2012 / Win 2008 R2 / Win 2008 64 bit / Win 2008 / Win 2003 / Win 8 64 bit / Win 8 / Win 7 64 bit / Win 7 / Win Vista 64 bit / Win Vista / Win XP 64 bit / Win XP
  · User rating:

  Keywords:
  device monitoring studio crack and keygen free download, device monitoring studio crack and keygen free download, device monitoring studio license crack, device monitoring studio + crack latest, device monitoring studio crack serial number, device monitoring studio activator, device monitoring studio crack latest, device monitoring studio crack patch, device monitoring studio license crack, device monitoring studio license crack

  Popular software: https://crackpluskeygen.org

Hozzászólás beküldése

*