Hogyan dolgozik veled egy coach?

A bevezető konzultáció

A bevezető konzultáció első lépése egy rövid kérdőív kitöltése és visszajuttatása hozzám. Ennek alapján egyeztetjük a konzultációt, mely 4-6 órányi időt igényel, amit személyesen bonyolítunk le. Ajánlom, hogy lehetőleg mindenkit vonjunk be, aki partnerként, családtagként vagy meghatározó csapattagként közre tud működni a fejlesztési folyamatban.

A céges átvilágítást követően, meghatározzuk a fejlesztést igénylő területeket és közösen programtervet készítünk a Platina, Arany, Ezüst vagy Bronz csomagjaink alapján vagy különleges esetben Egyedi csomagot állítunk össze.

Coaching folyamat

Választott csomagjától függően, de legalább heti egyszer konzultációra kerül sor, melyen a heti feladatok és prioritások kerülnek kialakításra.

Az ActionCOACH mentorodként és motivátorodként akkor tudom a legnagyobb eredményeket biztosítani, ha heti minimum 4 – 6 óra időtartamot kizárólag a programban tervezett marketing és üzletfejlesztési tevékenységekre fordítasz.

Egy program 13 hónap coachingot tartalmaz, mely alatt az első hónap a helyzetfelmérésről és célkitűzésről szól, majd 4 negyedéves terv kerül kivitelezésre.

 Miért legyen coach-od

A 13 hónapos coaching során vállalkozásodat 5 úton, 4 területen és 6 szinten fejlesztjük

5 út – Az üzletfejlesztés 5 útja 

A vállalkozások életterét a potenciális vevők „tengere” jelenti. Közülük kell mind többet tényleges vevőkké tenni, akik lehetőleg minél többször és egyre nagyobb értékben kell, hogy vásároljanak tőlünk és a lehető legnagyobb árrés mellett rendeljenek a szolgáltatásainkból. Az üzletfejlesztés öt útja ezeken az állomásokon vezet keresztül!  

 • érdeklődők száma
 • átváltási arány
 • vásárlások száma
 • átlagos vásárlási érték
 • árrés

4 terület – Az üzletfejlesztés 4 területe  

Egy cég négy biztos lába: (1) milyen alapossággal és mélységgel teszik átláthatóvá a cégműködést (mérés, értékelés, pénzügyi elemzés), (2) milyen irányítási rendszerek segítségével kormányozzák azt (alkalmazott irányítási rendszer), (3) mennyire biztonságos, stabil szállító, szolgáltató az adott vállalkozás, ill. (4) mennyire teljesítő-képes a munkatársi közösség.

 • mérés-értékelés
 • szállítás-szolgáltatás
 • irányítási rendszer
 • emberek-képzés

6 szint – Az üzletfejlesztés 6 szintje

Természetesen ezt a fajta tökéletességet csak fokozatos fejlődéssel lehet elérni. (1) Alapszinten piacképes a vállalkozás, ha kikerült az indulás állapotában jellemző káoszból. (2) A következő fokozat a jövedelmezőség szintje, amelynek az előre jelezhető cash flow az indikátora. (3) Innen léphet fel a vállalkozás a gazdaságosság szintjére, ahol hatékony munkaszervezés erősíti a céget. (4) Ezt követi a csapatmunka szintje, ami növekedés biztos támasza. (5) Majd összehangolt formájában jól olajozott gépezetként működik, (6) mely passzív jövedelmet termel a tulajdonosnak, aki így egy cégvezetőre hagyhatja a vállalkozását.

 • piacképesség
 • jövedelmezőség
 • gazdaságosság
 • csapatmunka
 • összehangoltság
 • eredményesség

Az ActionCOACH meghatározása szerint az számít sikeres vállalkozásnak, amely eredményes azaz jövedelmező gazdasági vállalkozás, mely a tulajdonos személyes közreműködése nélkül is megáll a lábán.

 

Programelemek (6 szint)

A sorra kerülő programelemek száma és kombinációja azok méretétől, komplexitásától függően a te rendelkezésedre álló kapacitásodnak a függvényében kerül meghatározásra az üzleti és személyes életed átvilágítása során szerzett információk és fejlődési lehetőségek figyelembe vételével. Az alkalmazhatóságukról, sorrendjükről, prioritásukról a bevezető konzultáció során születik meg a döntés, de az együttműködés során a folyamatos kontroll mellett változhatnak is.

httpv://www.youtube.com/watch?v=JcRK9zjscI8


Piacképesség
– “Kereskedelmi teljesítőképességgel rendelkező vállalkozás létrehozása” –

Minden vállalkozás növekedésében az első lépés annak biztosítása, hogy termékei, szolgáltatásai jövedelmezően és biztos nyereséget eredményező módon működjenek valamint, hogy elegendő információval rendelkezz a fejlesztéshez szükséges döntések meghozatalához. Ez az első szint, ahol a tulajdonos „visszaszerzi a kontrollt” a vállalkozása fölött. Ez a rendezetlenség, szervezetlenség (káosz) elhárításának a fázisa.


Egyedi  versenyelőny
 – “Kereskedelmi környezetben működő piaci szervezet” –

Ez az a fokozat, amelyben a kereskedelmi környezetben működő piaci szervezet igényei szerint járunk el. „Arccal a marketing felé!” Azokra a kulcsterületekre koncentrálunk, amelyek révén egyedivé tehetjük és megkülönböztetett értékké (Unique Selling Proposition, USP) tudjuk formálni az értékesített termékeket és/vagy szolgáltatásokat, hogy lehetőség szerint versenyelőnyre tehessen szert piaci versenytársaihoz képest.


Hatékony  működés  
 – “Kereskedelmi környezetben hatékonyan működő piaci szervezet” –

A harmadik lépcsőfokon minden szinten rendszert viszünk a vállalkozásába. Az ActionCOACH értelmezésében: „Egyre többet, de mindig egyre kevesebbel.” Miközben szisztematikusabbá tesszük a folyamatokat, humanizáljuk az elvárásokat. A vállalkozás „önjáró képességének” fokozása erőforrásokat szabadít fel. Különösen a tulajdonos idejét kíméli, számára többletidőt szabadít fel a fontosabb, nagyobb produktivitáshoz vezető tevékenységek számára. Főleg a legfontosabb teljesítménymutatók (Key Performance Indicators, KPI) meghatározására koncentrálunk. Azokat az értékeket, számokat keressük, amelyek a legpontosabban jelzik, mi is zajlik a cégnél, s milyen távolságra vagyunk kitűzött céljainktól. 


Csapatmunka
– “Kereskedelmi környezetben hatékonyan működő piaci szervezet a tulajdonos személyes közreműködése nélkül” –

A győztes csapat megalkotásán munkálkodunk, amibe a közös célok iránt elkötelezett határozott vezetés, a belső játékszabályok, cégkultúra ismerete és az a fajta tudatosság értendő bele, amely segít, hogy mindenki tisztában legyen vele, mi az ő személyes szerepe, mit mikor és hogyan kell megtennie a kitűzött tervek elérése érdekében. A csapatépítés a kockázatvállalást támogató légkör megteremtését is elősegíti, azzal együtt, hogy mindenki részvételét 100 %-on tartja.


Összehangoltság
– “Szabadság és olajozottan működő szervezet” –

A szervezeten belüli szinergia megteremtésével elérjük, hogy a maximumot lehessen kihozni a vállalkozásból, olyan szinten járunk, ahol már sikerül folyamatos profitot kihozni biztos alapokon.    Ezen a szinten mindenki – beleértve a tulajdonos helyére kinevezett cégvezetőt – a megfelelő pozícióban a megfelelő tevékenységet folytatja, hogy az elért masszív eredmények birtokában a tulajdonos a stratégiai kérdésekre fókuszálhasson. Módod lesz új befektetési lehetőségeket számba venni és megduplázni vagy többszörözni vállalkozásodat.


Eredményesség
– “A befektető vállalkozó” –

Ez a lehetőség előtted, hogy csak befektetéseidnek élj és módod legyen megszerzett tapasztalataidat más vállalkozások felépítésében és sikerre vitelében kamatoztatni. Ez az opció valószínűleg már számos esetben bizonyult tényleges alternatívának előtted.

 

További részletes információkért tekintsd meg PlatinaAranyEzüst vagy Bronz csomagjainkat, vagy keress meg minket Kapcsolataink egyikén.

Üdvözlettel:
Mező Ágnes

Mező Ágnes aláírás