Referenciák

Virág GergőVirág Gergő

DGSM Oktatási Központ

“Mező Ágnes szolgáltatásait 2010. november 1-től 2011. július 31-ig vettük igénybe azzal a céllal, hogy én, mint a vállalkozás egyszemélyi vezetője, felkészüljek cégem gyors növekedésére és az önjáró vállalkozás megszervezésére, s ennek eredményeként operatív vezetőből cégem stratégiai vezetőjévé váljak.

Mező Ágnessel való együttműködésünk során útjára indítottuk cégünk történetének legnagyobb és leggyorsabb bővülését. 2010-ben cégcsoportunk egy nagyobb felnőttképzési és 3 kisebb szatellitcégből állt, s összesen 90 millió Ft éves árbevétellel s mintegy 400 fős tanulói létszámmal rendelkezett. 2014-ben az árbevételünk 1,8 milliárd Ft és a képzési területen 6 oktatási intézményt működtetünk évente 8000 tanulóval. A vendéglátás ágazatban 9 vendéglátóipari egységünkből 7 teljes egészében, üzemszerűen működik. A képzési ágazatban 2015-ben is nagy ugrás előtt állunk, szeretnénk megháromszorozni a tanulói létszámot, és részt kívánunk venni uniós forrásból finanszírozott képzési projekteken is.

A Mező Ágnes által kínált üzleti coaching szolgáltatás azzal keltette fel a figyelmemet, hogy egyszerre kínálta az én vezetői és szemléletbeli fejlődésemet, valamint a vállalkozásaim napi szintű feladatainak gyakorlati megoldását. A heti rendszerességű üzleti coaching foglalkozások során azt tapasztaltam, hogy a komplex fejlesztésre vonatkozóan átfogó szemléletű, nagyon gyakorlatias és különböző üzleti ágazatokban is könnyen adaptálható módszertan valamint széleskörű eszköztár áll a rendelkezésemre. Nagyon sok olyan eszközt, mintát, sablont, kérdéssort, tesztet alkalmaztunk, amik mindig ahhoz a konkrét feladatkörhöz kapcsolódtak, amelynek a  megoldásán dolgoztunk. Számomra könnyen átdolgozható, mintaként szolgáló eszközöket kaptam, amelyekkel gorsan haladhattunk és a munkatársaim számára is könnyen érthető, bevezethető rendszert építettünk. Egyidejűleg tudtuk alakítani cégcsoportom napi szintű működési feltételeinek rendszerét és gyakorlatát, s ugyanakkor az én vezetői készségem és stratégiai szemléletem a napi feladatok szervezése, tervezése és közös értékelése során szinte észrevétlenül szélesedett…

…Mező Ágnessel való együttműködésünk legnagyobb eredményét abban a kettősségben látom, amellyel a saját cégemen dolgozva, a gyakorlati feladatok révén kaphattam a vezetői készségeimet fejlesztő, és az egész vállalkozói pályafutásomra kiható szemléletet.”

Teljes referencianyilatkozat letöltése

hollar-endreHollár Endre

H. Balance Audit Kft.

“Mező Ágnes szolgáltatásait 2010. október 1-től 2011. június 30-ig vettük igénybe azzal a céllal, hogy feltárjuk a …problémákat, amik akadályai a cég gyorsabb tempójú növekedésének és komolyabb piaci térnyerésének…”

“…kiemelten foglalkoztunk a cég marketingjének és arculatának átalakításával… …átdolgozásra került az ügyfélkör kategorizálása… és a szolgáltatási portfólió meghatározása. Különös figyelmet fordítottunk a vállalkozás egyediségének (USP) és garanciáinak megfogalmazására…, …a célpiac… kiválasztása és az új arculat tervezése is megtörtént…, …kiemelten foglalkoztunk szervezetfejlesztéssel…, …megkezdtük az egyszemélyi vezetés terheit csökkenteni…, …a cég automatizálása és sztenderdizálása… …jelentősen növelte a cég hatékony működését.”

“…Mező Ágnessel való együttműködésünk során leraktuk egy áttekinthetőbb cégstruktúra és egy összetartóbb csapat alapjait.”

Teljes referencianyilatkozat letöltése

franceFrance Mutombo Tshimuanga

Afrikáért Alapítvány

“…Mező Ágnes szolgáltatásait 2011. február 1-től 2012. január 31-ig vettük igénybe azzal a céllal, hogy alapítványunkat nagyobb növekedési pályára állítsuk, forrásbevonási kapacitását megnöveljük, ismertségét jelentősen bővítsük, hosszú távú stratégiai céljait megújítsuk és működési struktúráját szervezettebbé tegyük. Együttműködésünk kiterjedt a szervezet irányításának és fejlesztésének minden területére. Ezen belül konkrétan kiemelten foglalkoztunk forrásbővítéssel, PR tevékenységgel, üzleti kapcsolatépítéssel, szervezetfejlesztéssel, stratégiával és innovációval…”

“…Mező Ágnessel való együttműködésünk segítette alapítványunk szisztematikusabb működésének megteremtését, kapcsolatrendszerének jelentős bővítését és forrásbevonó képességének megtöbbszörözését…”

Teljes referencianyilatkozat letöltése

Fodor Györgyi SzerénaFodor Györgyi Szeréna

Fényképész 

Áprilisban vettem részt egy 1 napos workshopon Mező Ágnes irányításával az ActionCOACH szervezésében. Érdekes, számomra soha át nem gondolt dolgokra hívták fel a figyelmemet, amivel segíthetem saját tevékenységemet. Az egyik ilyen az internetes oldalam elavultsága volt. Felhívták a figyelmemet, hogy mielőbb változtassam meg az oldal arculatát, működését, és figyeljek arra, hogy egy sokkal kezelhetőbb, figyelemfelkeltőbb, leendő kliensek által is használható oldat hozzak létre. A tanácsot megfogadtam. Ma már új formában, partnerek által is használható oldallal jelentem meg az interneten. Az eredmény megtekinthető a www.kalmaroknyomaban.hu site-on.

Schaffer Beáta

Schaffer Beáta

Ars-Energica 

„2012-ben volt szerencsém Az ActionCoach szervezésében Mező Ágnes workshopján részt venni. A fiatal, tehetséges vezetők fejlesztésére fókuszáló cégem, az ARS ENERGICA piaci ismertségének növelésére kerestem a megoldást, mert egy coach-nak is kellhet coach, ha üzletileg elakad. A worksopon sok száz hasznos alternatív módszert tartalmazó ellenőrző kérdéseken keresztül jutottam el ahhoz az elhatározáshoz a nap folyamán, hogy az addigi erőfeszítéseim mellett (jó USP, következetes arculat, népszerű blog, stb.) a potenciális megrendelők bizalmának elnyerésére egy kis, hasznos könyv formájában fogom a gondolataimat, szakmai credomat megfogalmazni.

Azóta meg is született a könyv, és mind a szakmai visszhangja, mind üzleti fogadtatása nagyon biztató.

A bookline-on már elkapkodták az első példányokat :)

no_avatar1Kiss Katalin

Kedves Ágnes!

A workshopon azt kérdeztem Tőled, hogy mi a törvényszerűsége a kapitalizmusnak? A növekedési kényszer? Azt válaszoltad, hogy NEM, hanem a KOR-SZERŰSÉG! Vagyis, ha nem lehet tovább növekedni, akkor az igények pontosabb ismeretében azok pontosabb kielégítése a lehetséges fejlődési (korszerűsítési) lehetőség. Minden valódi (nem mesterségesen gerjesztett) emberi szükséglet terén. Aki legelőször ismeri ezt fel, azé a Piac! Ez a kitörési pont!

Megpróbálok kitörni:
Kiss Katalin

Virágh GergőVirág Gergő

DGSM Oktatási Központ

“Személyes coaching programomban most vagyok túl az első negyedéven. Heti egy alkalommal, Skype-on tartjuk a megbeszéléseket, és minden héten kapok mellé feladatokat, érdekes olvasmányokat, példákat, módszertani anyagokat, írásos segédleteket, amik csak úgy röpítenek előre azon a kitűzött úton, ami a cégem rendszerezéséhez, szisztematizálásához vezet. Maximálisan elégedett vagyok a programmal, éppen ezt vártam, vagy talán még felül is múlja a várakozásaimat: egy dolog nagyon fontos, nekünk, cégvezetőknek nincs főnökünk, ezért nagyon fontos – és nem minden cégvezetőnek lesz könnyű – hogy merjünk hallgatni a coach-unkra. Akkor tud nekünk segíteni, ha hagyjuk, és ha partnerként kezeljük! Legyenek világos, elérendő céljaink, és legyünk hajlandóak dolgozni rajta, érte. Ennyi kell szerintem, a többit az ActionCOACH elintézi…”

Lajta BrigittaLajta Brigitta

Kedves Ági!
“Szeretném megköszönni a mai Tervezői Workshopot, ami minden várakozásomat felülmúlta. Elég sok és sokfajta képzésen vettem már részt, de a mai igazi szakmai bravúr volt. Éreztem, hogy nagyon nagy tudással rendelkezel, és amit kaptunk, az több mint elég. Ha valaki megfogadja a tanácsokat, elvégzi a feladatokat, komoly előrelépésre számíthat a vállalkozásában. Még kavarognak a fejemben a gondolatok, hiszen ekkora anyagrészt csak erőltetett menetben lehet átadni, de egyre tisztább képem van arról, hogy mit hanyagoltam el eddig és mit fogok tenni ezután. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeretne fejlődni, viszont akiben nincs meg az elszántság, inkább maradjon otthon.”

Mutombo AngelikaMutombo Angelika

Afrikáért Alapítvány

“Most indítom az első önálló vállalkozásomat tanácsadóként, és az ActionCOACH 90napos tréningje nagyon hasznos tanácsokat adott ezügyben. Sikerült tényleg globálisan áttekinteni, hogy mit jelent vállalkozóvá válni, milyen gyakorlati összetevői vannak annak, hogy az ember egy önálló vállalkozást elindítson. Nagyon melegen ajánlom mindenkinek ezt a workshopot, aki induló a vállalkozásában és rögtön az elejétől fogva profin szeretné csinálni.”

Jóljárt DávidJóljárt Dávid

GFX marketing Kft.

„Az ActionCoach workshop olyan emberek számára hasznos és azoknak nyújt segítséget, akik hajlandók őszintén szembe nézni a vállalkozásukkal és saját célkitűzéseikkel. Hajlandók felismerni és ráébredni, ha nem minden úgy alakult, ahogyan tervezték vagy nem arra halad a cég, amerre szeretnék. És a legfontosabb, hogy hajlandók az ott hallott tapasztalatokat, ismereteket felhasználni és cselekedni. Nekem a workshop és az ott kapott munkafüzet, amelynek minden egyes pontját kitöltöttem, eljuttatott oda, hogy teljesen átépítsem a vállalkozásomat, amelynek béta prototípusa 1-2 hónap elteltével már eredményeket produkál.”

BringóhintóSzabó László

BringóHintó

“Mindig jó megkérdőjelezni az eddigi, beváltnak hitt szokásainkat, munkastílusunkat. Az új szemléletmód kialakításában segít az ActionCOACH workshopja. De nemcsak segít, hanem folyamatosan – kéz a kézben – segít a változás folyamatában!”

Virágh BeaVirágh Beáta

Budasign Kft.

“A workshop nagyon tartalmas és hasznos volt, a letöltött segédanyag pedig igazi kincs! Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem.

 

Varju LászlóVarju László

Zöld Sziget Panzió Kft.

“Nagyon hasznos volt számomra ez a 90napos Tervezői Workshop. Más vállalkozásoknak is szívesen ajánlom, akik fontosnak tartják azt, hogy tervezett módon, az eredményességük és hatékonyságuk növelése érdekében, sok ismeretet szerezzenek. Én ezt megkaptam. Köszönöm szépen a lehetőséget.”

Turcsán PálTurcsán Pál

Maxballoon Kft.

“A személyedben egy nagyon felkészült, tapasztalt coachot ismerhettem meg, aki úgy érzem, tudna segíteni.”

 

 

Kónya Éva

Kónya Éva

Festőművész

“Nagyon köszönöm az értékes 90napos workshopot veletek. Az összekuszált, rendszertelen, “elszállt” művészi gondolataimat pompás rendbe rakta és úgy érzem, sokkal jobban rálátok az értékeimre és az azzal való lehetőségekre. Magabiztosabbnak érzem magam és nyugodtnak, mert a Leverage játékon keresztül láttam, hogy mindig van valami lehetőség, amit ki lehet próbálni.”

Ridly ÁgnesRidly Ágnes

Mikrovállalkozások marketing- és webmestere

“Jan. 31-én vettem részt a 90napos TervezőMűhelyen, ami új lendületet adott, sikerült kiszakadnom a mindennapi taposómalomból, vállalkozásomra külső szemlélőként tekinthettem. Nagyon sok gyakorlati ötletet kaptam a jól felépített és végigvezetett tematikából, valamint a mankóként használható munkafüzetből. Egyúttal jó volt a csoporttársak, szintén gyakorló vállalkozók véleményét, tapasztalatait is meghallgatni.”

Csorba ÉvaCsorba Éva

“A coachingról én itt hallottam először és természetesen a meghívással párhuzamosan megnéztem a honlapot is, hogy mit találok róla. Ez a Tervezői Workshop rengeteg megerősítő tapasztalatot adott és sok újat is hozott. A “csomósodás” az a kulcsszó, amit én a legfontosabbnak éreztem. Tehát nagyon fontos az, ha valaki a terveinek dzsungelében jön-megy, akkor legyen egy olyan pont, ahol a szálakat szétbogozzák és úgy csomózzák újra össze, hogy átlátható legyen. Nagy élvezettel hallgattam végig azt az étlapot, ami itt kínálatként felmerült és ha alszom rá egyet, feltétlenül továbbgondolom az itt felmerült lehetőségeket. Az egésznek a hangulata is leginkább mellérendelő volt és nem azoknak a tréningeknek a hangulatát idézte, ahol az embert kicsikének és soványnak nézik. Nagyon köszönöm ezt Mező Ágnesnek!”

Bedő Márta

Bedő Márta

Mercure Consulting Kft.

“Az ActionCOACH honlapja és hírlevele egy pillanat alatt megragadott. Őszinte, segítőkész és lelkes hozzáállást tükröz. Bőkezűen nyújt ötleteket, elgondolkodtató és praktikus tanácsokat a vállalkozások humán-fejlesztéséhez. Engem a hitvallásukat tükröző mondattal fogott meg. “Az üzleti életben is vannak évszakok. De ha itt a tél, utána mindig tavasz jön!”

Pap Adrienn

Pap Adrienn

QUAESTOR Cégcsoport

„Egyszer egy távoli vidéken élt egy helytartó, akinek volt négy fia. Egy nap leültette őket és egy-egy nyílvesszőt adott a kezükbe. – Törjétek el! – mondta. Ők nehézség nélkül kettétörték azokat. Ezután csomóba fogott négy nyílvesszőt, melyeket már egyik fiú sem tudott eltörni. Ekkor így szólt: – Ha különálló nyílvesszőként, egyedül próbáltok meg célt elérni a világban, akkor könnyedén összeroppantanak titeket. De ha összefogott nyílvesszők módjára egymást erősítitek, senki nem tud elbánni veletek.”

Egy vállalkozó, gyakran szintén nagyon egyedül érezi Magát mivel azon túl, hogy ötletét megvalósítsa, személyes közreműködése nélkül, vállalkozásának nyeresége, folyamatos fejlődése érdekében versenyelőnyre (leverage) kell szert tennie.

Melyek azok a területek ahova fókuszálni kell? A vállalkozás-szimulátor a LEVERAGE megmutatta. Nagyon örültem, hogy meghívást kaptam a Leverage (Versenyelőny) oktatójátékkal való ismerkedésre.  Szívesen alkalmazok tanulási segédeszközként játékokat, különösen ha azok szórakoztatóak. Nagyon szeretem a játékokat a képzés hatékonyabbá tételére, mert a résztvevők teljes személyisége bevonható. A LEVERAGE  lényegre törő, segít a fókuszpontokra koncentrálni a vállalkozások fejlesztéséhez. Mint a való életben kihívásokkal, feladatokkal, döntési helyzetekkel találkozunk, hogy hogyan oldjuk meg azokat. A játék megköveteli tőlünk, hogy döntsünk és gyors visszajelzést ad döntéseink következményeiről.

A játékban hibázhatunk és tanulhatunk belőle, ezáltal elkerülhetjük ugyanazokat a hibákat a való életben, továbbá játszva építhetünk a gazdasági válság közepette is személyes közreműködésünk nélküli, stabilan nyereséges vállalkozást.