14 pontos szervezeti kultúránk

1. Elkötelezettség

Saját képességeim 100 %-át nyújtom a siker érdekében. A küldetés és jövőkép valamint a szervezeti kultúra valóra váltása érdekében dolgozom az ActionCOACH sikeréért. Elsőként minden esetben saját termékeinket és szolgáltatásainkat ajánlom külső érdeklődők körében.

ActionCOACH Elkötelezettség

2. Tulajdonosi hozzáállás

Cselekedeteimért és azok eredményeiért minden esetben elsősorban én vagyok a felelős, legyen szó a munkámról vagy az életemről. Nyitott vagyok az elszámoltathatóságra s tudom, ahhoz, hogy valami változzon, elsőként nekem kell változnom.

ActionCOACH Tulajdonosi hozzáállás

3. Feddhetetlenség

Minden esetben őszintén ragaszkodom az igazsághoz, csak azt ígérem, amit teljesíteni is tudok. Olyan megállapodásokat kötök magammal és másokkal is, amelyek betartását felelősséggel fel tudom vállalni. Ha erre képtelen leszek bármilyen okból, azt azonnal megmondom.

ActionCOACH Feddhetetlenség

4. Kiválóság

A jó nem elég. Az elérhető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat és terméketeket kínálom klienseimnek minden esetben, melyek tartós értéket képviselnek számukra. Azokat a megoldásokat keresem, amelyek a legkisebb befektetéssel a legnagyobb eredményhez vezetnek. A fejlesztés és innováció soha véget nem érő útját választom a magam számára.

ActionCOACH Kiválóság

5. Pozitív, elfogadó kommunikáció

Magánbeszélgetésekben és nyilvánosan is csak pozitív alapállással kommunikálok azokkal, akiknek a munkáját irányítom, a klienseinkkel és bárkivel az ActionCOACH keretében. Beszélgető partnereimről minden esetben a legjobbat feltételezem és sohasem alkalmazok sértő vagy gúnyolódó megjegyzéseket. Az embereket nevükön szólítva üdvözlöm és hasonló módon búcsúzom el tőlük. Minden félreértés esetén a bocsánatkéréssel kezdek és utána a megoldást keresem. Kifogásaimat azzal a személlyel közlöm először, akire vonatkozik.

ActionCOACH Pozitív kommunikáció

6. Sikerorientáltság

Gondolataimmal, energiáimmal és teljes figyelmemmel annak sikerességére koncentrálok, amit éppen végzek. Győzni akarok, de úgy, hogy mások is győzhessenek. Minden esetben nyitott vagyok megmutatni belső büszkeségem, fejlődésem, kompetenciáimat és személyes meggyőződésemet: vagyis a sikereimet.

ActionCOACH Sikerorientáltság

7. Tanulóképesség

Tanulok a hibáimból, fejlődök és tapasztalok, ezzel kollégáim és klienseim fejlődését is szolgálom. Mentorként és tanítóként klienseim belátáson alapuló döntéseit segítem tudva, hogy saját sorsuk az ő kezükben van. A gyakorlati, a használható tudást részesítem előnyben az elméleti jellegűvel szemben.

ActionCOACH Tanulóképesség

8. Csapatmunka

Csapatjátékosként és csoportvezetőként az összetartozás és a csoport céljainak elérése vezet a munkámban. Az együttműködés a fontos a számomra s a kompromisszum helyett inkább a megoldás érdekel. Flexibilis vagyok, változásra kész, ha az általam javasolt megoldás nem megfelelő. Segítséget kérek, ha szükségem van rá és kész vagyok másokat segíteni.

ActionCOACH Csapatmunka

9. Kiegyensúlyozottság

Az életemben a pénzügyi és intellektuális tényezőkhöz hasonló fontossága van a lelki, társadalmi, fizikai és családi aspektusoknak. Arra törekszem, ha befejeztem a munkámat és végeztem fontos feladataimmal; értékes időmmel magam megújulása és családom érdekében jól gazdálkodjak.

ActionCOACH Kiegyensúlyozottság

10. Vidámság

Az életemet egy örömteli utazásnak látom s arra törekszem, hogy akik körülöttem élnek, kapcsolatba kerülnek velem, hasonló módon élvezhessék az együtt töltött időt.

ActionCOACH Vidámság

11. Rendszerek

A rendszerek a megoldások eszközei a szememben s a rendszerek javítását előbbre valónak tekintem az emberek megváltoztatásánál. A rendszerek használatában következetesen járok el, amíg azokat meg nem újítják. Magam is tevőlegesen hozzájárulok a rendszerfejlesztéshez.

ActionCOACH Rendszerek

12. Következetesség

Tevékenységeimben kiszámíthatóan járok el s ez segíti munkatársaim és klienseim velem való együttműködését. Fegyelmezettségemből fakadóan az eredmény, a növekedés és a siker bekövetkezése sosem marad el.

ActionCOACH Következetesség

13. Hála

Minden esetben ki tudom fejezni a hálámat, köszönetemet és elismerésemet számtalan módon mindazok felé, akik környezetemben élnek, mindazért, amit elértem az életben. Megünneplem klienseim, csapatom és saját sikereimet. A jó oldalán állok és másokat is erre biztatok.

ActionCOACH Hála

14. Gazdagság

Gazdagságomat kiérdemeltem, tudok jólétet adni és elfogadni. Ez a bőség átfogja életem minden oldalát és ez érték a saját és mások életében egyaránt. Környezetem elismerése irántam azon alapszik, ahogy másokat képes vagyok gazdaggá tenni s mert nem akarom többnek mutatni magam annál, amit tényleg elértem.

ActionCOACH Gazdagság

14 pontos szervezeti kultúránkat ide kattintva angolul is elolvashatod.