Mező Ágnes

Mező Ágnes

Mező Ágnes vagyok, az ActionCOACH business coach-a (üzleti edzője). Azért választottam ezt a pályát, mert szeretném megmutatni a mikro-, kis- és közepes méretű vállalkozások (KKV-k) tulajdonosainak, hogy igenis megvalósítható az álom: kevesebb munkával több pénzt keresni. Te is nyilván azért alapítottad a vállalkozásodat, hogy az üzleti sikerekkel generált bevételeket a személyes céljaid megvalósítására fordítsd. Coach-ként segítek megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között, támogatlak jövedelmező, önjáró vállalkozásod felépítésében, amely a te személyes jelenléted nélkül is megáll a lábán. A coaching folyamat során nemcsak a mentorod leszek, hanem a barátod, tanácsadód és szakavatott társad is egyben, hogy minden szakmai vagy érzelmi gátat együtt küzdjünk le a te sikered érdekében.

A te sikerességed az én célom is egyben. Megmutatom neked a profittermelés fortélyait, segítek a csapatodból egy erős és motivált közösséget faragni és lépésről-lépésre átadom neked mindazt a tudást, amit az ActionCOACH üzletfejlesztési programja képvisel, és amire engem megtanított az élet, a korábbi munkáim. CÉL: az önjáró vállalkozásod létrehozása, hogy több időt tudj tölteni azokkal, akik igazán fontosak neked, és ne kelljen a vállalkozásodban annyit dolgoznod, hogy csak vágyakozz a pihenés és szabadidő után.

Szakmai múltamat tekintve eredetileg biológia-földrajz-angol szakos tanár voltam, így az ismeretek átadásának igénye, mások tanítása és segítése egész életemet áthatja. A 90-es évek elején a rendszerváltás kapcsán rengeteg külföldi cég jött az országba, és izgalmasnak találtam a lehetőséget arra, hogy karriert váltsak. Közgazdász diplomát szereztem először számvitel-pénzügy, majd adó szakokon és az elmúlt 15 éven keresztül multinacionális cégeknél töltöttem be különböző közép- és felsővezetői pozíciókat gazdasági, adminisztratív és operatív területen.

Néhány évvel ezelőtt érlelődött meg bennem a gondolat, hogy a tanári pályán és az üzleti életben szerzett tapasztalataimat együttesen sokkal hatékonyabban tudnám hasznosítani. Ekkor találtam rá az ActionCOACH üzletfejlesztési programjára, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet, és azóta sem csalódtam benne sem én, sem eddigi ügyfeleim.

Budapesten lakom, szabadidőmet a családommal és barátokkal töltöm. Imádok táncolni, golfozni, síelni, nagyokat túrázni, és vitorlázni a Balatonon. Az én álmom az, hogy ráébresszem az embereket arra, hogy vállalkozni érdemes, dolgozni öröm!


Küldetésem: ’Vállalkozni érdemes, dolgozni öröm.’

 • A kis- és középvállalkozások eredményességének növelése, piaci helyzetük megszilárdítása, a passzív jövedelemtermelő-képesség megteremtése a vállalkozás tulajdonosa számára.
 • Felvirágoztatni a gazdaságot, megerősíteni a magyar vállalkozásokat.
 • Visszaadni a vállalkozás presztízsét: becsületes üzleti etikával is lehet eredményesen vállalkozni.
 • Kivívni a tekintélyt a vállalkozóknak, akik a vállalkozóvá válás teljes anyagi kockázatát felvállalják s ugyanakkor más emberek számára munkalehetőséget teremtenek.

Célom, hogy ügyfeleim elérjék a vállalkozói szabadságot, legyen elég idejük és vállalkozói jövedelmük a színvonalas magánéletre egy nyereséges vállalkozás mellett.

Ide kattintva elolvashatod a teljes Küldetési Nyilatkozatomat!


Elvárásaim magamtól, és követendő elveim.

 1. Sosem tanítok olyat, amit magam nem úgy csinálok.
 2. Eredményes akarok lenni, nem csupán tevékeny.
 3. Nem a mennyiség, a minőség a hangsúlyos.
 4. Az összefüggések és a nagy egész mindig előnyt élvez a részletekkel szemben.
 5. Folyamatos tanulás, megújulás, változás az életem.
 6. A tudatosság alapvető, tudom mit miért teszek.
 7. Személyes kiválóságra törekszem.
 8. Világos céljaim vannak, melyek alapján egyértelmű akciótervet készítek, hogy határidőre teljesíthessem a céljaimat.
 9. Az életvitelemben alkalmazott elvek nem különböznek az üzleti életben tanított modell elveitől. (Nem prédikálok vizet, miközben…)
 10. A bizalom, a jóindulat és a jóhiszeműség alapértékek számomra.
 11. Mindig egy coach fejével gondolkozom, így az ügyfelek támogatójaként lépek fel, nem “megmondó emberként”.
 12. Saját munkámat külső szemmel objektíven értékelem. (Vajon én felfogadnám-e magamat coach-nak a teljesítményem alapján? Kemény kérdés…)

“Soha nem tudhatod előre, hogy milyen eredménye lesz a cselekedetednek, de

ha nem cselekszel, eredményed sem lesz soha.” ~ Ghandi

Üdvözlettel:
Mező Ágnes 

Mező Ágnes aláírás