Mi a cégvezető valódi szerepe a vállalkozása élén? – A céged Nagykövete vagy!

Emlékszel még, miért lettél cégvezető, miért alapítottad a vállalkozásodat?

Elérted már mindazokat a célokat, amiket akkor kitűztél magadnak?

Vállalkozóként könnyen elfelejtheted, hogy az üzletedet nem azért hoztad létre, hogy benne dolgozz, esetleg jóval többet is, mint a saját alkalmazottaid. Szerintem azért alapítottad, hogy ÉLETMINŐSÉGET teremts, vagyis minőségi életet biztosíts magadnak és a családodnak.

Mi is ez a minőségi élet? Ezt persze neked kell megfogalmaznod, hiszen mindenkinek más és más elképzelése van a vágyott életről.

 • Az biztos, hogy van benne anyagi cél, ami az átlagosnál bizonyosan magasabb életszínvonalat eredményez.
 • Van benne egy kötetlen munkavégzés iránti vágy valamint szabad idő, szórakozás, nem is kevés!
 • Benne van az a szándék, hogy te válogathasd meg, mikor, mennyi és milyen feladatot szeretnél elvégezni és a nem-szeretem dolgokat kivétel nélkül mind kihagyhasd az életedből.
 • Benne van az alkotás, önmegvalósítás iránti igényed, hogy létrehozz valamit, ami csak a tiéd és ami pontosan olyan, amilyennek te szeretnéd azt látni.
 • Benne van a kényelem és a kihívás, szórakozás és hírnév, siker és megbecsülés, baráti kapcsolatok és még ki tudja mi minden, amit te értéknek és fontosnak tartasz.

Ha cégvezetőként ezeket szeretnéd maradéktalanul megvalósítani, akkor nem szabad a cégedBEN  dolgozni, helyette a cégedEN kell dolgoznod.

Legyél a céged Nagykövete! Egy különleges képviselő különleges megbízatással, küldetéssel.

Hogyan tudod ezt a szerepet betölteni?

t, úgy biztos nem, ha a napi tűzoltómunkával, apró-cseprő ügyekkel, a munkatársaid ösztökélésével töltöd az értékes idődet. Neked a céged jövőjével, terveivel, fejlődésével, piaci helyzetével, ismertségével kell foglalkoznod.

Olyan küldetésed legyen, amelyben a szenvedélyedet osztod meg úgy, hogy az másokat megérint és inspirál, hogy annak ők is mindenképpen a részeseivé akarjanak válni.

Olyan küldetésed legyen, amely specifikus, konkrét, kihívást jelent a számodra és szolgálja az emberiséget.

Te vagy a vállalkozásod megálmodója, te tudod, hogy hová tartasz, legyél hát ennek az álomnak a Nagykövete!

Mi kell ahhoz, hogy ezt megvalósíthasd?

 • Jó önismeret és kiváló emberismeret, empátia! Tanulj sokat önmagadról és az emberekről. Légy elfogadó, megértő és jóindulatú.
 • Céged Nagyköveteként te mindig emberekkel foglalkozol. Munkatársaid tőled várják azt a vezetői mintát, melyet követhetnek. A vevők, a piac téged figyel, hogy milyen ember vagy és mit ígérsz nekik. Tudnod kell ki vagy és merre tartasz. Ehhez a személyiségfejlesztésed nélkülözhetetlen.
 • Akarj igazán segíteni a munkatársaidnak, a környezetednek! Ne csak a szolgálatuk és a munkájuk kelljen! Tartsd észben, hogy ők nem tudják azt, amit te tudsz, ezért ne hibáztasd őket, hanem adj át minden tudást és információt, ami szükséges ahhoz, hogy önállóan és kiváló eredménnyel dolgozzanak.
 • Akarj igazán segíteni az ügyfeleidnek! Ne csak a pénzük kelljen! Tartsd észben, hogy a vevő vásárol, te pedig eladsz. Ne sértődj meg azon, ha leértékel, hiszen ő nem tudhatja, hogy mit tud a te céged. Ne haragudj, ha mást szeretne vagy nem tőled vásárol. Fordítsd ezeket az információkat inkább a javadra és fejlessz olyan irányba, amilyen irányba a kritikák vagy igények mutatnak.
 • Ha elfáradsz, lemerülsz, veszíted a lelkesedésed, számíts munkatársaidra és hűséges vevőidre. Oszd meg velük a gondjaidat és engedd, hogy feltöltsenek.
 • Ne engedd, hogy a környezeted borúlátása, hitetlensége, kifogásai átragadjanak rád!

Ha egyetértesz a fentiekkel, akkor határozd el, hogy mostantól ilyen cégvezető leszel és kezdj el rajta dolgozni MOST!

Ha ebben támogatókat keresel, itt vagyok ÉN és az OVKA.