Nyeld le a békát!

Lenyelni a békát annyit jelent, hogy azonosítani kell a legfontosabb és legnehezebb feladatot és véghez vinni úgy, hogy csak erre koncentrálj mindaddig, amíg be nem fejezed. A koncentrálás mértéke fogja meghatározni a feladat sikerét.

[Tovább olvasom…]

A szabad vállalkozóvá válás mérföldkövei

Az ActionCOACH azt vallja, hogy egy vállalkozás addig nem teljesedett ki, amíg az nem válik egy olyan nyereséges és értékesíthető vállalkozássá, amelyik a tulajdonosa személyes közreműködése nélkül is működik.

Soha ne kezdj bele semmilyen vállalkozásba kilépési stratégia nélkül, mert egyébként könnyen börtönt építesz magad köré. (Michael Gerber)

[Tovább olvasom…]

Szedd össze magad! – Időgazdálkodás, tervezés, önképzés

Két dolog van, amire a legnehezebb rábírni az embereket. Hogy gondolkodjanak, és hogy fontossági sorrend alapján végezzék el a feladataikat. Ez a két dolog különbözteti meg a profit az amatőrtől. 

Sokan kérdezik tőlem, hogy hogy lehet az, hogy ennyi mindent csinálok egyszerre. Rendszeresen járok táncolni, golfozni, ott vannak a tréningek, kapcsolatépítő rendezvények, konferenciák blog, természetesen a coaching (ez igényli a legtöbb időt), és mindemellett még utazni, szórakozni is van időm.

Nem is olyan nagy ördöngösség mint hinnétek, egyszerűen csak mindennapi rutinná, szokássá kell tenni a tudatos időgazdálkodást (na jó, talán az elején nem lesz könnyű megszokni az új rendszert, de mindenképp érdemes megküzdeni a feladattal). Most megosztom veletek a saját stratégiámat és hogy nekem hogyan sikerül összeszednem magam, és rendet gyúrni belőle.

[Tovább olvasom…]