A szabad vállalkozóvá válás mérföldkövei

Az ActionCOACH azt vallja, hogy egy vállalkozás addig nem teljesedett ki, amíg az nem válik egy olyan nyereséges és értékesíthető vállalkozássá, amelyik a tulajdonosa személyes közreműködése nélkül is működik.

Soha ne kezdj bele semmilyen vállalkozásba kilépési stratégia nélkül, mert egyébként könnyen börtönt építesz magad köré. (Michael Gerber)

[Tovább olvasom…]

Istenek az irodában

Zeusz az istenek királya aki szereti és élvezi a hatalmat. Aranyzáporral jutalmaz, mennydörgéssel és villámokkal büntet. A szervezeti diagramm egy pókhálóhoz hasonlít, középen Zeusszal. Minél közelebb van valaki a pókháló közepéhez, annál nagyobb a hatalma. Zeusz erős, határozott és rendkívül karizmatikus személyiség. Nem szeretik a rutinszerű tevékenységeket, még a gyűlések is rövidek és határozottak. A jegyzőkönyveket és emlékeztetőket sem kedveli. Amit mondani akar, azt megmondja szemtől szembe esetleg telefonon. Zeusz egyformán gondolkodó munkatársakat keres, akik neki és érte dolgoznak. Az embereket eszköznek tekinti arra, hogy valamit megvalósítson általuk. Csak azoknak delegál hatalmat, akikben megbízik és csak a saját magához hasonlókban bízik meg.

  [Tovább olvasom…]